Bestemmingsplan en/of lijst vergunningen

Heeft u uw oog op een pand laten vallen? Of denkt u erover een aanbouw te plaatsen? Het bestemmingsplan vertelt u niet alleen waar gebouwd mag worden, maar ook waarvóór een gebouw gebruikt mag worden. Het bestemmingsplan wordt geleverd in combinatie met het vergunningenoverzicht. Dit pakket vertelt u onder andere:

  • Het bestemmingsdoel
  • De aangevraagde vergunningen
  • De bestemmingsregels
  • De bouwregels
  • De liggen van het perceel aan de hand van een kaart
Meer informatie
Bestemmingsplan en/of lijst vergunningen
Direct leverbaar
€ 9,95
« terug

Meer informatie

Weet wat u bouwt

Het bestemmingsplan wordt bepaald door de gemeente. Dit plan is er om overzicht en structuur te houden op de bebouwing. Zo voorkomt de gemeente dat een woonwijk langzaamaan verandert in een bedrijventerrein en zullen concurrerende bedrijven rekening met elkaar moeten houden.

Het is belangrijk u te houden aan het bestemmingsplan. Dit voorkomt een hoop teleurstelling en geregel achteraf. Voor u gaat bouwen of slopen, dient u hiervoor een vergunning voor aan te vragen. Het vergunningenoverzicht geeft aan welke vergunningen er in de desbetreffende omgeving zijn aangevraagd.

Wat is het?

Wanneer het bestemmingsplan digitaal aanwezig is, ontvangt u deze direct online samen met het vergunningenoverzicht. Het bestemmingsplan is echter niet altijd gedigitaliseerd. In dat geval zult u enkel de vergunningenlijst ontvangen. Je bestelling bestaat uit:

  • Een kaart van het gebied waarop verschillende bestemmingen zijn aangegeven.
  • De planregels: hierin staat aangegeven welk soort bebouwing en welk gebruik is toegestaan.
  • Een toelichting over de kenmerken van een gebied, de plannen die er voor het gebied zijn en hoe de plannen zijn ontstaan.

*uitzonderingsgevallen3 vragen waar dit product antwoord op geeft:

1 - Hoe kom ik achter de bestemming van een pand?
2 - Mag ik bouwen of slopen op mijn perceel?
3 - Welke vergunningen zijn er aangevraagd op mijn adres?

Klanten aan het woord:

"Het bestemmingsplan van Kadasterdata is duidelijk en geeft een helder beeld van waar ik wel en niet mag bouwen."
Steven Bos uit Schagen

"Vorig jaar wilde een nieuw bedrijfspand kopen. Dankzij Kadasterdata wist ik dat ik hier geen zaak mocht beginnen. Dit bestemmingsplan heeft mij een hoop geld bespaard"
Sjaak Trouw uit Herkingen
Terug naar boven