Bomen op de erfgrens

Bomen op de erfgrens

Er staan bomen op de erfgrens. Wat zijn de regels? Hoe hoog mogen de bomen zijn? En mogen bomen op de erfgrens gekapt worden?

Een nieuwe boom moet minimaal twee meter van de erfgrens geplant worden. Er zijn uitzondering, namelijk als het gaat om een kleine boom van max. twee meter hoog (indien de erfafscheiding ondoorzichtig is) of indien de buren toestemming hebben gegeven. Wij adviseren om deze toestemming vast te leggen op papier, zodat u altijd een bewijsstuk heeft.

Staat er een boom binnen twee meter van de erfgrens? Indien de boom er langer dan twintig jaar staat, is er sprake van verjaring. De boom mag dan blijven staan. Als u als buurman last heeft van de boom - bijvoorbeeld omdat de boom te hoog is (en dus zonlicht tegenhoudt) of door overhangende takken, dan mag u de buren hier op aanspreken. Uw buren zijn namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud aan de boom, zoals snoeien. Indien dit niet gebeurt, kunt u er een zaak van maken. Wij van Kadasterdata adviseren om dit pas te doen als er geen contact mogelijk is, omdat het de relatie tussen u en uw buren wel onder druk zet. Probeer eerst in alle redelijkheid te praten met de buren.

Staat een boom korter dan twintig jaar binnen twee meter van de erfgrens? Dan kunt u vragen (of desnoods uw buren verplichten) om de boom weg te halen. Ook in deze situatie is het verstandig om eerst het gesprek met de buren aan te gaan en op een vriendelijke manier een alternatieve oplossing te zoeken.

Op de website van het Jurisch Loket vindt u de meest actuele informatie omtrent bomen op de erfgrens. Belangrijk is dat eerst inzichtelijk is waar de erfgrens exact ligt. Vraag de kadastrale kaart op via Kadasterdata. 

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.