Checklist: Dit moet je weten voor je een huis koopt!

Checklist: Dit moet je weten voor je een huis koopt!

Gefeliciteerd, je denkt erover om een huis te kopen! Misschien is het je eerste woning en verlaat je het ouderlijk huis. Of wil je gelijkvloers gaan wonen? Wellicht gaat het om een zakelijke investering en ben je bedreven in de woningmarkt? Hoe dan ook, een woning is meer dan een stapel stenen. Het is een aanzienlijke investering, letterlijk en figuurlijk. Daarom wil je weten waar je aan begint. Voor je te hard van stapel loopt, is het noodzaak om een aantal zaken helder te hebben.

Deze checklist biedt jou een overzichtelijk beeld. Zo kun je een weloverwogen keuze maken. En worden jouw laatste twijfels weggenomen. Sommige zaken liggen voor de hand, zo wil je te allen tijde weten wat de WOZ-waarde is van de woning. Maar wist je dat ook de hypotheek die op het huis rust ruimte geeft voor onderhandelingen?

Hoe dan ook, je wilt een scherp en bovenal betaalbaar bod uitbrengen. Maar komt de verkoopprijs wel overeen met de werkelijke woningwaarde? Ik verzamelde voor jou de meest gestelde vragen in deze checklist. En help jou zo niet alleen een handje om de juiste vragen te stellen, maar leid je ook de weg naar de antwoorden.

Peter Smit
Klantenservice | Kadasterdata

De 10 meestgestelde vragen van huizenkopers, waaronder:

Is dit het juiste moment om een huis te kopen?
Hoeveel is het pand écht waard?
Is er ruimte om te onderhandelen?

Plus nog veel meer tips & tricks om een goede deal te sluiten!
Wees geen dief van je eigen portemonnee en download de checklist gratis!

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.