Energielabel

Uw energielabel vertelt u hoe energiezuinig- of slurpend uw woning is. Dit vertelt u of er ruimte is om te besparen op je energierekening. Daarnaast is het verplicht een energielabel mee te geven wanneer u uw woning verkoopt. Het energielabel van Kadasterdata bevat:

  • Uw Adres
  • Het Bag ID
  • Woningtype
  • Bouwjaar
  • Woonoppervlakte
  • Het Energielabel
  • De Energiezuinigheid van de woning
  • En dat direct online!
Meer informatie

Meer informatie

Weet wat u kwijt bent

Uw woonlasten bestaan voor een belangrijk deel uit energiekosten. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst en woningen met energielabel G het minst. Heeft u een label van een lagere klasse, dan kunt u uw huis voorzien van aanpassingen om het energiezuiniger te maken.

Het energielabel is verplicht wanneer u uw huis gaat verkopen of verhuren en is maximaal 10 jaar geldig. Kadasterdata levert of het definitieve energielabel (indien beschikbaar), of het indicatieve energielabel. Elk huis dat nog geen energielabel heeft, krijgt zo'n voorlopig, indicatief, energielabel op basis van de woningkenmerken van het object. Wanneer u uw huis gaat verkopen of verhuren, dient u een definitief energielabel aan te vragen. Deze gegevens verwerkt Kadasterdata in zijn registers zodat u via deze site het definitieve energielabel in kunt zien. 

Wat is de levertijd?

U ontvangt het Energielabel direct online!

 

3 vragen waar dit product antwoord op geeft:

1 - Waarom krijgen huizen een energielabel?
2 - Wat is het verschil tussen het voorlopige en definitieve energielabel?
3 - Wat is het voordeel van een energiezuinige woning?

Klanten aan het woord:

“Ik dacht dat mijn huis best energiezuinig was. Het indicatieve label van Kadasterdata vertelde me dat mijn energielabel E is.”
Jill de Vries uit Wassenaar

“Toen ik mijn huis verkocht wist ik niet dat ik verplicht was een energielabel mee te leveren. Gelukkig had ik het label dankzij Kadasterdata binnen 5 minuten online!"
Toine Lefeber uit Maastricht 

Terug naar boven