Energielabel

Uw energielabel vertelt u hoe energiezuinig- of slurpend uw woning is. Dit vertelt u of er ruimte is om te besparen op je energierekening. Daarnaast is het verplicht een energielabel mee te geven wanneer u uw woning verkoopt. Het energielabel van Kadasterdata bevat:

  • Uw Adres
  • Het Bag ID
  • Woningtype
  • Bouwjaar
  • Woonoppervlakte
  • Het Energielabel
  • De Energiezuinigheid van de woning
  • En dat direct online!
Meer informatie

Meer informatie

Weet wat u kwijt bent

Uw woonlasten bestaan voor een belangrijk deel uit energiekosten. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst en woningen met energielabel G het minst. Heeft u een label van een lagere klasse, dan kunt u uw huis voorzien van aanpassingen om het energiezuiniger te maken.

Het energielabel is verplicht wanneer u uw huis gaat verkopen of verhuren en is maximaal 10 jaar geldig. Kadasterdata levert of het definitieve energielabel (indien beschikbaar), of het indicatieve energielabel. Elk huis dat nog geen energielabel heeft, krijgt zo'n voorlopig, indicatief, energielabel op basis van de woningkenmerken van het object. Wanneer u uw huis gaat verkopen of verhuren, dient u een definitief energielabel aan te vragen. Deze gegevens verwerkt Kadasterdata in zijn registers zodat u via deze site het definitieve energielabel in kunt zien. 

Wat is de levertijd?

U ontvangt het Energielabel direct online!

 

3 vragen waar dit product antwoord op geeft:

1 - Waarom krijgen huizen een energielabel?
2 - Wat is het verschil tussen het voorlopige en definitieve energielabel?
3 - Wat is het voordeel van een energiezuinige woning?

Klanten aan het woord:

“Ik dacht dat mijn huis best energiezuinig was. Het indicatieve label van Kadasterdata vertelde me dat mijn energielabel E is.”
Jill de Vries uit Wassenaar

“Toen ik mijn huis verkocht wist ik niet dat ik verplicht was een energielabel mee te leveren. Gelukkig had ik het label dankzij Kadasterdata binnen 5 minuten online!"
Toine Lefeber uit Maastricht 

Terug naar boven

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.