Erfbelasting & WOZ-waarde

Erfbelasting & WOZ-waarde

Bij het ontvangen van een erfenis of een schenking, betaalt u belasting. In januari 2010 zijn de regels, tarieven en vrijstellingen flink gewijzigd. De WOZ-waarde van een, aan u nagelaten pand, is de grondslag voor de te betalen erfbelasting.

WOZ-waarde verlagen

In de praktijk komt het regelmatig voor dat een WOZ-waarde te hoog is. Dit kan voor de erfgenaam grote financiële gevolgen hebben. Rekening houdend met het tarief voor de erfbelasting loopt dit al snel in de (tien)duizenden euro’s. Onze WOZ specialisten kunnen het aan u nagelaten pand kosteloos op afstand taxeren, om deze vervolgens te vergelijken met de geldende WOZ. 

Indien onze specialisten de gemeentelijke WOZ-waarde te hoog inschatten, kunnen zij voor u een procedure starten waarbij zij de WOZ-waarde in bezwaar, beroep of hoger beroep naar de juiste waarde verlagen, zo bent u er zeker van dat u niet teveel belasting betaalt.

Rekenvoorbeeld

  Voor bezwaar Na bezwaar
WOZ-waarde €400.000 €360.000
Hypotheekschuld €150.000 -/- €150.000 -/-
Waarde van de erflating €250.000 €210.000
Vrijstelling €19.000 -/- €19.000 -/-
Belaste verkrijging €231.000 €191.000
Erfbelasting    
Over de 1e €118.000,00 x 10 % €11.800 €11.800
Totaal erfbelasting €22.600 (€113.000 x 20%) + €14.600 (€73.000 x 20%) +
Te betalen €34.400 €26.400


Wanneer u onderstaande gegevens invult, nemen onze specialisten binnen 1 werkdagen contact met u op. 

Kadasterdata brengt u in contact met de WOZ-consultants. Kadasterdata ontvangt hiervoor geen vergoeding. Kadasterdata treedt na het contact tussen u en de consultants buiten het overleg. Kadasterdata draagt aldus geen enkele verantwoording voor het verdere traject en de door de consultants te verrichten weerkzaamheden en diensten. 

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.