Hoeveel kost een huis?

Hoeveel kost een huis?

U heeft een huis op het oog of wilt uw eigen huis verkopen en u vraagt zich af hoeveel dit huis nu eigenlijk kost. Kadasterdata.nl kan u hiermee helpen met overzichtelijke producten, zoals een koopsommenoverzicht en een woningwaarderapport.

Gemiddelde waarde van een woning

Landelijke gemiddelden geven geen goed beeld van de kosten van een woning. Wel geeft het een goed beeld van de prijsontwikkeling van een woning, zie onderstaande CBS gegevens.

  • Gemiddelde woningwaarde in januari 2012:  € 241.473,- 
  • Gemiddelde woningwaarde in oktober 2014:  € 211.000,-
  • Gemiddelde woningwaarde in januari 2016: € 209.000,-
    Dat is een daling van ca. 13% in 4 jaar tijd!
      

Specifieke waardes van huizen in mijn postcodegebied

U heeft nu een beeld van de ontwikkeling van de woningwaarde in de afgelopen jaren, maar als u de kosten van een specifieke woning wilt weten kunnen Kadasterdata producten hierbij heel handig zijn.

Veel makelaars maken gebruik van het koopsommenoverzicht. Hiermee is het mogelijk de koopsommen met verkoopdatum op te vragen van één bepaalde postcode. Op deze manier kunt u prijzen van woningen goed met elkaar vergelijken om zo een goede inschatting te maken van de prijs van een woning.

 

Specifieke waarde van een woning

Voor een nog beter beeld van een specifieke waarde van een huis, biedt Kadasterdata ook een woningwaarderapport. Dit rapport is een combinatie van verschillende producten en toegespitst op één woning. Hierdoor geeft het een betrouwbare taxatie van uw woning. 

 

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.