Hypotheekakte

Wilt u weten of er ruimte is voor onderhandelingen? Dan kan het de hypotheekakte uitkomst bieden. Deze akte vertelt u wat voor hypotheek er op het huis rust en wie de schuldeisers zijn. Het uittreksel vermeldt daarnaast:

 • de namen van de schuldeisers of beslagleggers (hypotheekhouder)
 • de hoofdsom of het bedrag van inschrijving/beslaglegging*
 • de hoogte van de hypotheekrente (indien in de akte vermeld)
 • het zakelijk recht waarop de inschrijving betrekking heeft (erfpacht, opstal e.d.)
 • datum van inschrijving bij het Kadaster
 • en dat direct online!
Meer informatie
Hypotheekakte
Direct leverbaar
€ 24,95
« terug

Meer informatie

Weet waarmee u onderhandelt

De hypotheekakte is een kopie van de originele akte, zoals bij de notaris ondertekend. Deze akte is de overeenkomst tussen de hypotheeknemer, meestal een financiële instelling, en de hypotheekgever, dat is de eigenaar.

De akte vertelt u wat voor hypotheek er op de woning zit. Heeft het pand een hoge hypotheek, dan zal er minder ruimte zijn om te onderhandelen. De huidige eigenaar wil in dat geval namelijk zo veel mogelijk voor zijn woning. Wanneer de woning hypotheekvrij is, is er juist wél ruimte voor onderhandelingen.

In de akte staat eveneens de toestandsdatum. Dit is de datum tot wanneer de aangeboden stukken door het Kadaster zijn verwerkt en opgenomen in het openbaar register. 

Wat is het?

In de hypotheekakte vind je de volgende gegevens: 

 • de namen van de schuldeisers of beslagleggers (hypotheekhouder);
 • de hoofdsom of het bedrag van inschrijving/beslaglegging;
 • de hoogte van de hypotheekrente (indien in de akte vermeld);
 • het zakelijk recht waarop de inschrijving betrekking heeft (erfpacht, opstal e.d.);
 • datum van inschrijving bij het Kadaster.
   

Wat is de levertijd?

Na betaling ontvang je de Hypotheekakte direct online.

Let op: De hoogte van de hypothecaire inschrijving zegt niet alles over de geldlening, er kan immers zijn afgelost of er is een hogere inschrijving dan de geldlening.

  

5 vragen waar dit rapport antwoord op geeft:

1 - Hoe kom ik achter de hoogte van een hypotheek?
2 - Biedt de hypotheek ruimte voor onderhandelingen?
3 - Wie zijn de schuldeisers van een pand?


Klanten aan het woord:

“Ik raad iedereen een second opinion te doen op hun WOZ-waarde. Je hebt het terugverdiend in één maand.”
Anneke Dorst uit Utrecht

“Kadasterdata bracht mij in contact met een WOZ-consultant. Dankzij hen betaal nu iedere maand fiks minder gemeentelijke belastingen!”
Ruud Visser uit Vlissingen 

Terug naar boven

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.