Kadastrale kaart met omgevingskaart

Wilt u verbouwen of aanbouwen? Of heeft u interesse in een pand en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? De kadastrale kaart geeft u een overzicht van het perceel en de omliggende percelen.

  • Direct online
  • Perceelsgrenzen
  • Bebouwing
  • Omgevingskaart
  • Kadastrale aanduiding
Meer informatie
Kadastrale kaart met omgevingskaart
Direct leverbaar
€ 14,95
« terug

Meer informatie

Weet hoe groot uw perceel is

Perceelsgrenzen zijn al bij de bouw van de woning vastgelegd. Ondanks dat, kan er nog wel eens verwarring ontstaan over wat van wie is. Een erfgrens is namelijk niet altijd duidelijk aanwijsbaar. Dan is daar de kadastrale kaart. Deze geeft u de juiste relevante informatie. Staat de schutting wel op de juiste plek?

Of wellicht heeft u uw oog op een huis laten vallen en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Hoe groot is de tuin? Waar is er gebouwd? De kadastrale kaart geeft een overzicht van de grenzen van een perceel en de omliggende percelen. De kaart is voorzien van straatnamen, huisnummers en topografische objecten zoals spoorwegen. De omgevingskaart is een gebied van vier kilometer met als middelpunt uw perceel.

Wat is een kadastrale aanduiding? 
De kadastrale aanduiding is het unieke kenmerk van een perceel. Het bestaat uit de naam van de kadastrale gemeente, de sectie en een perceelsnummer. Bijvoorbeeld Nijmegen (gemeente) C (sectie) 1553 (perceelsnummer). Deze aanduiding wordt eenmalig gebruikt. Dat betekent dat een nieuw perceel een nieuwe aanduiding krijgt.

Is de kadastrale kaart altijd bekend?
Nee*, als een perceel nog niet gemeten is (bijvoorbeeld een nieuw stuk grond), dan is dit nog niet te zien.

Wat is het?

De kadastrale kaart is een overzicht van het huidige perceel met de omliggende percelen. Het uittreksel is op schaal en altijd noord gericht. De schaal van de kadastrale kaart wordt doorgaans gegenereerd op 1:500. Echter wanneer het een groter perceel betreft zal het systeem deze automatisch aanpassen naar 1:750 of 1:1000 enz. Aan het uittreksel van de kadastrale kaart zijn geen maten te ontlenen; het geeft slechts de ligging weer van percelen ten opzichte van elkaar.

Wat zijn de kosten?
De kadastrale kaart met omgevingskaart kost € 14,95.

 

*Uitzonderingsgevallen

3 vragen waar dit rapport antwoord op geeft:

1 - Waar vind ik globaal de perceelsgrenzen van mijn woning?
2 - Hoe weet ik welke grond van mij is?
3 - Wat is de kadastrale aanduiding van mijn woning?


Klanten aan het woord:

"Kadasterdata hielp mij problemen rondom mijn erfscheiding oplossen, waardoor we uiteindelijk de aanbouw hebben kunnen realiseren waar we al zo lang van dromen."
Thomas van Zuidam uit Den Helder

"Ik bestelde per ongeluk het verkeerde pakket. Dankzij de uitstekende service van Kadasterdata kreeg ik uiteindelijk het juiste pakket en hoefde ik niet bij te betalen."
Samir Guluc uit Rotterdam

Terug naar boven