Wat is de marktwaarde van mijn woning?

Wat is de marktwaarde van mijn woning?

Ben jij benieuwd wat de marktwaarde van jouw woning is? Er zijn verschillende sites die je kunt raadplegen.

De exacte marktwaarde van jouw woning kun je niet zelf bepalen. Huizenprijzen daalden flink vanaf 2008/2009 en zitten momenteel weer in de lift. Daarnaast zijn er regionale verschillen. Waar de vraag groot is en er weinig nieuwe woningen bijkomen - zoals in Amsterdam - stijgen de huizenprijzen aanzienlijk. Dit is de reden dat de overspannen huizenmarkt in Amsterdam aan het droogkoken is. Ondertussen koop je in Noordoost-Groningen een villa voor een schijntje.

Om een betrouwbare inschatting te krijgen van de actuele marktwaarde van een woning, is het advies om een makelaar of taxateur bij jou thuis uit te nodigen. Hij of zij checkt de woning, ziet eventuele unieke details en weet wat de lokale trends zijn. Toch hangt hier een prijskaartje aan van enkele honderden euro's. Het kan goedkoper.

- De WOZ-waarde van de woning is een indicatie van de marktwaarde. Je kunt de WOZ-waarde van jouw huis opvragen bij de gemeente of online via het WOZ-waardeloket. Beide opties zijn gratis.

- Op Huizendata kun je jouw adres opzoeken. Je krijgt dan de actuele waarde van de woning te zien volgens het Kadasterdata-model. Hierbij wordt gekeken naar de transactieprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Tevens gaat het model uit van de laatste koopsom van de woning en de gemiddelde marktwaardestijging. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurige inschatting van de werkelijke waarde van de woning.

- Je kunt ook het rapport Koopsom + WOZ downloaden. In dit rapport vind je niet alleen de meest actuele koopsom, maar ook de modelmatige WOZ-waarde, wat gezien kan worden als de huidige marktwaarde van de woning.

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.