Schutting plaatsen zonder toestemming van de buren: mag dat?

Schutting plaatsen zonder toestemming van de buren: mag dat?

Wilt u een eigen schutting plaatsen zonder toestemming van de buren? Dat mag, als u de schutting maar op uw eigen grond zet. Staat er al een erfafscheiding? Dan is het toegestaan uw eigen schutting hier tegenaan te zetten.


Stel, u heeft een nieuwbouwwoning gekocht, maar het kavel naast u is nog niet verkocht. Wat dan? In dat geval mag u gewoon een schutting plaatsen op de gezamenlijke erfgrens. Er zijn immers nog geen buren, dus u heeft het recht om iets op de erfgrens te plaatsen. Als het kavel naast u wordt gekocht, dan is het gebruikelijk dat de buren niet voor de erfafscheiding betalen, omdat u deze heeft uitgekozen. Willen zij een andere schutting, dan mogen ze een nieuwe schutting tegen de bestaande zetten. Zij kunnen u niet dwingen om de schutting weg te halen.

Let ook op de regels voor de hoogte van de schutting. Daarnaast is een schutting geen heg. Voor een heg of een heester gelden andere regels.

Wij van Kadasterdata adviseren u om eerst uit te zoeken waar de erfgrens exact is, voordat u een schutting plaatst. Lees ook: hoe weet ik welke grond bij het huis hoort? 

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.