Zekerheid bij de (ver)koop van een huis!

Zekerheid bij de (ver)koop van een huis!

Heeft u een huis op het oog waar u een bod op wilt uitbrengen? Dan is het verstandig om voor het kopen van het huis een bouwtechnische keuring uit te laten voeren door een onafhankelijke bouwkundige via Vereniging Eigen Huis.

Wanneer u een huis koopt wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat de (technische) staat van het huis in orde is. Een huis kan er aan de buitenkant tiptop uitzien, maar dit is lang niet altijd het geval. U kunt er later achterkomen dat er (verborgen) gebreken aanwezig zijn. Na de koop van een woning bent u verantwoordelijk voor de eventuele gebreken wat betekent dat u voor de kosten moet opdraaien. Best vervelend als die kosten duizenden euro’s bedragen!

Wat is een bouwtechnische keuring?

Een bouwtechnische keuring is een inspectie van een woning door een bouwkundige. Tijdens een bouwtechnische keuring wordt de staat van het huis vastgesteld. Eventuele gebreken of tekortkomingen worden gerapporteerd.

Wanneer laat u een bouwtechnische keuring uitvoeren?

Het is aan te raden om een bouwtechnische keuring in de volgende situaties uit te laten voeren.

Bij de aankoop: u voorkomt een miskoop;
Bij de verkoop: u profiteert van een versnelde verkoop van uw huis. De koper krijgt een goedbeeld van de eventueel te verwachten kosten;

Voordelen bouwtechnische keuring

Binnen 48 uur een uitgebreide rapportage met eventuele gebreken en kosten om de gebreken te herstellen;
Rapportage voldoet aan NHG-normen;
Resultaat te gebruiken bij onderhandelingen;
Keuring door een onafhankelijke bouwkundige via Vereniging Eigen Huis.

Boek direct een bouwtechnische keuring

Natuurlijk wilt u zekerheid!

Op het moment dat u verliefd wordt op een te koop staande, bestaat het risico dat u enkele factoren uit het oog verliest. Natuurlijk wilt u de zekerheid hebben dat de woning daadwerkelijk voldoet aan uw wensen. De kosten voor de bouwtechnische keuring zijn de keuring dan ook meer dan waard. Wilt u een bouwtechnische keuring laten uitvoeren? De bouwkundigen via Vereniging Eigen Huis zijn onafhankelijk en komen graag bij u langs. Maak een afspraak voor een bouwtechnische keuring.

Samenwerking Kadasterdata & Vereniging Eigen Huis

Kadasterdata en Vereniging Eigen Huis slaan hun handen ineen. Samen adviseren wij de startende en ervaren woningbezitter over de aankoop van een nieuwe woning.

 

 

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.