Waardebepaling huis

Waardebepaling huis

Een koop of verkoop van een huis is waarschijnlijk de grootste aan- of verkoop die u in uw leven zult maken. Het is daarom van belang dat er een waardebepaling plaatsvindt van de desbetreffende woning. Kadasterdata kan u helpen bij het maken van een modelmatige waardebepaling.
 

Modelmatige waardebepaling huis
Kadasterdata voorziet woningkopers of -verkopers van deze waardebepaling. Via het woningwaarde rapport kunt u een waardebepaling aanvragen. Wat houdt deze waardebepaling precies in? Dit is een taxatie van een woning zonder dat deze daarvoor bezichtigd hoeft te worden. Op basis van verzamelde gegevens (bijv. bouwjaar en oppervlakte van gelijkwaardige woningen in de omgeving) en statistische analyses (berekenmodellen zoals straatmodel, postcodemodel enz.) kan een betrouwbare waardebepaling van het huis worden afgegeven. Hierin kan redelijkerwijs echter geen rekening worden gehouden met waarde verhogende aanpassingen aan een woning, zoals nieuwe kozijnen, keuken of een aanbouw. Wel worden prijsstijgingen en –dalingen in ogenschouw genomen.

Wilt u de meest recente verkoopprijzen binnen eenzelfde postcode ontvangen? Dan kunt u het koopsommenoverzicht opvragen.

Besparen
Met een waardebepaling van Kadasterdata kunt u veel besparen op taxatiekosten. In plaats van veel geld te besteden aan een taxateur kunt u op basis van het woningwaarde rapport een nauwkeurige waardebepaling opstellen. Een waardebepaling werkt vooral in gevallen van generieke panden waarbij vergelijkbare panden zich dichtbij bevinden. Dit is ook het geval bij appartementen.

 

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.