Waardebepaling woning

Waardebepaling woning

Er zijn verschillende manieren om de waarde van een woning vast te stellen. U kunt een huis laten taxeren door een makelaar. Dit levert het beste beeld op, maar de kosten van zo’n taxatie kunnen oplopen tot wel honderden euro's. Via Kadasterdata kunt u veel goedkoper een indicatie krijgen van wat de huidige waarde zou kunnen zijn.

Waardebepaling woning

Kadasterdata kan een waardebepaling van een woning genereren. Deze waarde wordt modelmatig berekend. Een modelmatige waardebepaling is een taxatie van een woning zonder dat deze wordt bezichtigd. Op basis van verzamelde gegevens en statistische analyses kan een waardebepaling worden afgegeven. Hierin kan helaas geen rekening gehouden worden met waarde verhogende aanpassingen aan een woning, zoals een nieuwe keuken, badkamer, vloeren enzovoorts. Een waardebepaling kunt u opvragen middels het woningwaarde rapport. Dit rapport wordt samen met het Nederlands Bureau Waarde Ontwikkeling (NBWO) en onze eigen database samengesteld tot een betrouwbare waardebepaling van de opgegeven woning.

Waardebepaling koopsommen

Door de meest recente koopsommen op te vragen kunt u nagaan voor welke prijzen de huizen in dezelfde postcode zijn verkocht. In het overzicht staan de laatst bekende koopsommen van woningen vanaf 2007, binnen een geheel postcodegebied met een maximum van 30*. Aan de hand van deze gegevens kunt u zelf inschatten wat de waardebepaling van de woning zou kunnen zijn.

* Klik hier voor de uitzonderingsgevallen.

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.