Wetgeving zonnepanelen

Wetgeving zonnepanelen

Voor het plaatsen van zonnepanelen is veelal geen vergunning vereist. Wanneer uw pand echter een monument is, of als sprake is van een beschermd stads- of dorpsgezicht is een (lichte) omgevingsvergunning vereist. Uiteraard moet u wel rekening houden met andere wet- en regelgeving. Houdt hiervoor altijd contact met de gemeente in kwestie.

BTW voordeel bij plaatsen zonnepanelen

Wanneer u bij het plaatsen van de zonnepanelen rekening houdt met enkele (rand)voorwaarden kunt u de gerekende btw over de zonnepanelen terugvragen. Dit omdat u zelf als leverancier energie terug levert aan het energienet. Het is vrijwel altijd mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op een door u gewenst adres. Het plaatsen van zonnepanelen kan door de stijgende energiekosten en gunstige belastingtarieven van de zonnepanelen zelf, snel terugverdiend worden. In veel gevallen heeft u geen bouwvergunning nodig. Uiteraard dient u hiervoor wel rekening te houden met regelgeving omtrent het bouwbesluit en het burenrecht uit het burgerlijk wetboek. Kadasterdata adviseert altijd contact met de gemeente om vergunningen op uw adres volledig uit te sluiten.

Wilt u meer informatie over zonnepanelen op uw adres? Klik dan hier!

 

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.