Woningwaarde

Woningwaarde

Kadasterdata beschikt over diverse informatie waarmee u de woningwaarde kan bepalen. Of u nou meer wilt weten over uw eigen woning of een woning die u wilt kopen, kadasterdata beschikt altijd over de meest betrouwbare en recente informatie.

Wat is mijn woning waard?

U heeft een leuke woning op het oog of u wilt weten wat uw woning waard is? Het woningwaarde rapport geeft een goede indicatie van de waarde de woning. Het rapport biedt inzicht in woninggegevens zoals bouwjaar, woningtype, inhoud en gebruiksoppervlakte. Daarnaast beschikt het rapport over een modelmatige waardering van de woning en waarde trend op gemeente en provincie niveau. Om het rapport volledig te maken bevat het alle bekende kadaster gegevens zoals een uittreksel van de eigendomsakte en de hypotheekakte, een kadastrale kaart en referentiepanden.

Waardebepaling woning

Een waardebepaling van de woning kan lastig zijn. Een taxatie laten uitvoeren is een dure aangelegenheid. Om toch een waardebepaling van de woning te maken kan er gekeken worden naar de historische koopsom van de woning (wat is er in het verleden betaald) en een modelmatige WOZ waardering (wat is de woning waard). De koopsom en woz-waarde biedt u een handvat voor het bepalen van de woningwaarde.

Woningwaarde berekenen

Een andere mogelijkheid voor het berekenen van de woningwaarde is het opvragen van een koopsommenoverzicht. Het geeft een overzicht van de verkopen (inclusief de koopsommen) binnen het opgevraagde postcodegebied. Vaak zijn er vergelijkbare verkopen binnen dezelfde straat (of postcode gebied) waardoor de koopsommen kunnen worden gebruikt als indicatie voor een specifieke woning.