Woningwaarde

Woningwaarde

Kadasterdata beschikt over diverse informatie waarmee u de woningwaarde kan bepalen. Of u nou meer wilt weten over uw eigen woning of een woning die u wilt kopen, kadasterdata beschikt altijd over de meest betrouwbare en recente informatie.

Wat is mijn woning waard?

U heeft een leuke woning op het oog of u wilt weten wat uw woning waard is? Het woningwaarde rapport geeft een goede indicatie van de waarde de woning. Het rapport biedt inzicht in woninggegevens zoals bouwjaar, woningtype, inhoud en gebruiksoppervlakte. Daarnaast beschikt het rapport over een modelmatige waardering van de woning en waarde trend op gemeente en provincie niveau. Om het rapport volledig te maken bevat het alle bekende kadaster gegevens zoals een uittreksel van de eigendomsakte en de hypotheekakte, een kadastrale kaart en referentiepanden.

Waardebepaling woning

Een waardebepaling van de woning kan lastig zijn. Een taxatie laten uitvoeren is een dure aangelegenheid. Om toch een waardebepaling van de woning te maken kan er gekeken worden naar de historische koopsom van de woning (wat is er in het verleden betaald) en een modelmatige WOZ waardering (wat is de woning waard). De koopsom en woz-waarde biedt u een handvat voor het bepalen van de woningwaarde.

Woningwaarde berekenen

Een andere mogelijkheid voor het berekenen van de woningwaarde is het opvragen van een koopsommenoverzicht. Het geeft een overzicht van de verkopen (inclusief de koopsommen) binnen het opgevraagde postcodegebied. Vaak zijn er vergelijkbare verkopen binnen dezelfde straat (of postcode gebied) waardoor de koopsommen kunnen worden gebruikt als indicatie voor een specifieke woning.

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.