Woningwijs worden

Woningwijs worden

Woninginformatie direct op uw mobiel? Het kan, via onze service ‘woninginformatie per SMS’. U ontvangt drie SMS berichten met verschillende informatie.

Woningwijs worden?

Om woningwijs te worden SMS’t u postcode + huisnummer (bijvoorbeeld 1234AA 12) naar 2233. Ook is het mogelijk om de straatnaam + huisnummer + plaats te SMS-en naar 2233 (bijvoorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). Binnen enkele seconden zult u de gegevens al ontvangen.

Welke informatie ontvangt u?

In het eerste SMS bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype en maximaal drie transacties als deze na 1992 hebben plaatsgevonden. 

In de tweede SMS ontvangt u de woningwaarde en de betrouwbaarheid hiervan. Deze woningwaarde komt tot stand door een modelmatige berekening. Dit is een taxatie zonder dat de woning daarvoor bezichtigd hoeft te worden. Op basis van verzamelde gegevens en statistische analyses van het Nederlands Bureau Waarde Ontwikkeling (NBWO) kan een betrouwbare waardebepaling worden afgegeven. Hierin kan geen rekening gehouden worden met waarde verhogende aanpassingen aan een woning, zoals een nieuwe keuken, badkamer, vloeren enzovoorts.

In het derde en laatste SMS bericht ontvangt u de modelmatige WOZ-waarde en de daaraan gekoppelde Onroerend Zaak Belasting bij de gemeente. Dit is een modelmatige waarde, omdat de WOZ-waarde die de gemeente beschikt niet leverbaar is in verband met de privacy wetgeving.

U ontvangt met deze SMS’jes begrijpelijke informatie. Woningwijs, wijzer over koopsom(men), woningwaarde en WOZ-waarde.

Tarief

Per SMS bericht (maximaal drie) betaalt u slechts twee euro. Totale kosten zijn zes euro plus het gebruik van u mobiele telefoon. Jonger dan 16? Vraag dan toestemming aan ouder(s) of voogd. 2233 is geen abonnementsdienst.

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening.

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.