WOZ-waarde Purmerend

WOZ-waarde Purmerend

Algemene WOZ-waarde informatie Purmerend

Wanneer u eigenaar bent van een woning of bedrijfsobject ontvangt u jaarlijks een WOZ-beschikking van de gemeente. Deze staat aan de basis van diverse belastingen. De gemiddelde WOZ-waarde voor de gemeente Purmerend komt neer op € 202.000 (peildatum 1-1-2012). Dat is een daling van 3,0% met het jaar ervoor. Gemeente Purmerend heeft ongeveer 40.000 WOZ-objecten. Het aantal woningen waarbij bezwaar is gemaakt tegen de beschikking van de gemeente Purmerend is 3,5%. Voor bezwaren bij niet-woningen (bedrijven, garage boxen etc.) loopt het aantal zelfs op tot 11,7%. In de grafiek kunt u de WOZ-waarde ontwikkeling zien van de afgelopen vijf jaar in Purmerend. Het kan voorkomen dat de gemeente de WOZ-waarde van uw woning te hoog heeft ingeschat, dit heeft nadelige gevolgen voor de belastingen die u afdraagt. Hiervoor is er de mogelijkheid om bezwaar in te dienen, doe dit binnen zes weken na dagtekening van de WOZ-beschikking. 

- Kom vrijblijvend in contact met onze WOZ-consultants en maak vandaag nog bezwaar tegen een te hoge waarde. - 

Gemeentelijke informatie Purmerend

De WOZ-waarde wordt als basis gebruikt voor de calculatie van de onroerendezaakbelasting (OZB). Voor Purmerend is het OZB-tarief voor woningeigenaren 0,10280% hiermee komt de gemiddelde betaalde OZB per woningeigenaar op ongeveer 207 euro (dit is een stijging van 4,7% met het jaar ervoor). Het OZB-tarief van niet-woningen is 0,1763%, dat is een tariefstijging van 3,4% met het jaar ervoor.

 

SMS Dienst

Woninginformatie direct op uw mobiel? U ontvangt per SMS de inhoud, het bouwjaar, de oppervlakte, de WOZ waarde plus natuurlijk de meest recente koopsom en aankoopdatum van een woning (mits deze vanaf 1993 verkocht is).

SMS Woninginformatie
Hoe werkt 2233?
[SMS] POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld 1234AB 12). Ook is het mogelijk om een adres te versturen (voorbeeld Kerkplein 1 Amsterdam). U ontvangt direct alle informatie.

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 4 betaalde SMS berichten. Met het eerste SMS-bericht testen wij de communicatie mogelijkheid tussen uw toestel, provider en onze diensten. In het 2e t/m 4eSMS-bericht ontvangt u het bouwjaar, de inhoud, de oppervlakte, het woningtype, transacties (koopsom en koopdatum) vanaf 1993, huidige woningwaarde, de betrouwbaarheid (komt tot stand door een modelmatige woningwaardering), de modelmatige WOZ waarde een de daaraan gekoppelde OZB bij de gemeente. Let op! Niet alle koopsommen kunnen worden opgevraagd, er zijn een aantal uitzonderingsgevallen.  Per SMS-bericht (totaal vier) betaalt u slechts twee euro. (totale kosten acht euro plus de kosten voor het gebruik van de  mobiele telefoon). 

NIEUW!!!! Hypotheek informatie per SMS

Hypotheek informatie direct op uw mobiel? Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe service Hypotheek info per SMS!

         

Hoe werkt de dienst hypotheek informatie per SMS? 
SMS HYP POSTCODE+HUISNUMMER+(evt toevoeging) naar 2233 (voorbeeld hyp 1234AB 12). Binnen slechts enkele seconden heeft u alle lopende hypotheken inzichtelijk per SMS. Uniek in Nederland!

Wat krijgt u geleverd?
U ontvangt in totaal 3 betaalde SMS berichten. In het eerste SMS bericht testen wij of communicatie mogelijk is met uw toestel. Vervolgens ontvangt u de informatie over het brondocumenten/hypotheekakte waar wij de informatie gevonden hebben. Hierna ontvangt u direct 2 SMS berichten met hierin de hypotheek verstrekker (meerdere verstrekkers mogelijk) en de hypothecaire geldlening. Indien aanwezig vullen wij de hypothecaire geldlening aan met de rentevoet. Het laatste (GRATIS) SMS bericht betreft de disclaimer. Per item betaalt u slechts zes euro (totale kosten zes euro plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon). 

Kadasterdata voldoet aan de SMS gedragscode en Reclame Code SMS-dienstverlening. 2233 is geen abonnementsdienst. Ben je jonder dan 16 jaar vraag je ouders of voogd om toestemming.